Bijuteria ta va fi pregatită de livrare în minim 3 zile lucrătoare

Termeni si conditiiClasificarea diamantelor, rapoartele clasificarii, clasificarea taieturii si terminologii

Rapoartele de clasificare a diamantelor sunt documente importante emise de institutii acreditate si recunoscute international. Acestea stipuleaza amprenta unica a diamantului care este o sursa de informatii esentiale in clasificarea gemologistilor, bijutierilor sau a consumatorilor finali. Un raport de clasificare a diamantului va contine o descriere completa a calitatii diamantului si vor fi incluse informatii despre taietura, greutatea, claritatea, fluorescenta, culoarea, masuri si eventuale detalii despre incluziuni sau metoda de producere.
Culoarea unui diamant este evaluata prin compararea acestuia cu scara de culoare al Gemological Institute of America, care este bazata pe o serie de culori cunoscute ale diamantelor. Aceasta gradare este sub forma unui tabel notat cu litere alfabetice de la D pana la Z, unde D incepe tabelul, fiind culoarea cea mai scazuta, devenind cel mai valoros si Z este galbenul din tabelul de culoare si are o valoare mai mica. De asemenea, este notata si claritatea diamantului, o evaluare a fiecarei pete sau incluziuni ale pietrei care pot fi in interiorul sau pe suprafata diamantului. Tipul si locul acestor incluziuni determina gradul de claritate, si de aici ii aflam si valoarea.
Greutatea in carate a diamantului este de asemenea mentionata in certificate. Dimensiunile diamantului vor fi exprimate in milimetri. Un raport al clasificarii diamantului va avea inclusa o schita care va prevedea incluziunile pietrei. Acestea vor fi notate astfel: „crystals”, „feathers”, „pinpoints”, „naturals”, „scratches” si „clouds” printre altele. Deoarece fiecare diamant este unic, prezentarea graficii este ca o amprenta pentru identificarea fiecarei particularitati a diamantului. Un diamant poate fi comparat cu certificatul lui prin examinarea acestuia cu lupa de putere 10.
Nu toate laboratoarele clasifica taietura diamantului sau descriu natura incluziunilor si caracteristicile acestuia. Veti gasi informatii despre procentajele adancimii si a suprafetei, rondistei si comentarii generale despre slefuirea si simetria pietrei. AGS asigura o evaluare a taieturii diamantului, notata pe o scara de la 0 la 10, unde 0 este taietura cu proportii ideale si 10 este taietura mai putin reusita. Alte laboratoare pot nota taietura ca „Excellent”, „Very Good”, „Good”, „Fair” sau „Poor”.
SIAJ poate folosi terminologii care sunt folosite in mod frecvent in industria diamantelor. Astfel de comentarii pot include termeni ca „frumos”, „curat la ochiul liber”, „fatetare”, dar fac referire doar la opinii. Aceste opinii se pot schimba din cand in cand, in functie de schimbarea tehnicii de clasificare, echipament si interpretare.

Diamantele oferite spre vanzare sunt certificate de laboratoare gemologice internationale (GIAIGIIGL, si HRD. Oferim spre vanzare diamante certificate, pentru a compensa faptul ca alegeti o piatra fara sa o vedeti. Pentru a va informa corect asupra modului de evaluare a diamantelor, puteti vizita sectiunea Cei 4C din site-ul nostru.

SIAJ ofera garantie pe viata pentru calitatea bijuteriilor vandute.
Nu uitati ca o bijuterie este un obiect de podoaba, nu un ansamblu mecanic, iar aurul chiar daca este metal nu are duritatea otelului. Nu suntem raspunzatori pentru deteriorarea bijuteriilor, datorita purtarii lor excesive sau neatente ori a pastrarii lor necorespunzatoare.
Clientii pot returna orice produs cumparat online in 15 zile de la data livrarii marfii. Produsul trebuie sa fie nou, nefolosit, nepurtat si insotit de actul original de vanzare, certificatul de calitate si evaluare. Va trebui sa sunati la +40748142553 – ( in orarul de lucru ) pentru a vi se da un numar de autorizare a returnarii. Cand produsul a fost receptionat in bune conditii, banii vor fi virati in cont sau vor fi trimisi prin posta pentru cei care au platit numerar. Nu vom fi raspunzatori pentru produsul trimis pana ce nu ajunge la birourile noastre. Va rugam sa fiti atenti la comenzile care sunt nerambursabile. Va rugam sa cititi Politica de retur inainte de a cumpara.

Durata garantiei este de 2 ani pentru toate produsele achizitionate (inclusiv bijuteriile personalizate), conform OG 21/1992L.449/2003SIAJ garanteaza pe o perioada de 2 ani calitatile si proprietatile fizico-chimice ale bijuteriilor.

SIAJ nu este responsabil pentru produsele care au fost purtate excesiv si defectuos, sau au fost lovite. Diamantele sunt rezistente la socuri produse de lovituri, zgarieturi, si pot fi taiate si slefuite doar de catre un alt diamant. Cu toate acestea, o lovitura foarte puternica poate cauza o ciobitura diamantului. O ciobitura paote fi provocata si in timp ce diamantul este solicitat, fiind montat sau demontat de catre persoane neavizate.
Bijuteriile, ca de altfel orice alt produs, necesita ingrijire si intretinere periodica. Va sugeram sa verificati bijuteria anual.

Ne straduim sa va asiguram aceste servicii online, cu cea mai mare corectitudine si sa va oferim o experienta de cumparare deosebita. In cazul in care aceste servicii devin nesigure sau vreun produs este apreciat la un pret gresit, ne rezervam dreptul de a anula aceste lucruri sau alte tranzactii.
Pentru mai multe detalii legate de serviciile post-cumparare va rugam folositi numarul de telefon: +40748142553 – persoana de contact: Constantinescu Lucian.
SIAJ comercializeaza diamante din afara zonelor de conflict

Diamantele publicate in acest site au fost adaugate din surse legale, neimplicate in situatii conflictuale si in conformitate cu rezolutiile Natiunilor Unite.

Angajamentul de pastrare a confidentialitatii

SIAJ protejeaza cu toata convingerea dreptul la intimitate si la imagine al utilizatorilor site-ului. Principalul nostru obiectiv consta in a oferi utilizatorilor site-ului o experienta online sigura, care sa nu le afecteze in mod negativ viata personala. In acest sens luam toate masurile pentru a ne asigura ca informatiile pe care dumneavoastra le introduceti in baza noastra de date sunt folosite numai in scopurile pe care dumneavoastra le aveti in vedere. Va asiguram ca nu vom colecta alte date personale cu ocazia vizitarii site-ului nostru de catre dumneavoastra, in afara celor oferite voluntar, printr-o manifestare de vointa expresa din partea dumneavoastra. SIAJ nu va transmite catre terti datele personale ale utilizatorilor acestui website.

Datele firmei

 • LCMH Modern Art.SRL
 • J13/1470/2001
 • RO 14050939
 • Str. Ion Ratiu 194 etaj 2
 • Constanta – Romania
 • Capital social 200.000 ron
 • Autorizatie ANPC nr. 0010985 / 21.10.2019
 • Persoana de contact: Lucian Constantinescu
 • tel: +40748142553
 • email: [email protected]


Durata unei comenzi

Durata onorarii unei comenzi este de maxim 10 zile lucratoare din momentul achitarii integrale in avans a diamantului comandat, sau platii a jumatate din valoare in cazul bijuteriilor.
Transportul si asigurarea marfii sunt gratuite.
Toate bijuteriile vandute pe site-ul nostru sunt concepute si realizate in Romania, respectand legislatia europeana in ceea ce priveste karatajul aurului si aliajul folosit. Lipitura nu contine cadmiu.

Metode de plata

 • Transfer / depunere bancara
 • Online cu card debit / credit

Livrare
Transportul si asigurarea produselor cumparate de la SIAJ pana la dumneavoastra acasa se fac prin curierat si sunt gratuite.

Conciliere
Daca aveti probleme legate de o comanda, care nu par a putea fi rezolvate prin email sau cu persoana cu care discutati, puteti lua legatura pentru o conciliere interna gratuita cu Ciobotea Corina, tel: +40241.69.34.34

Dispozitii finale
SIAJ lucreaza permanent pentru ca informatiile din acest site sa fie actualizate. Orice informatie prezenta in acest website sau orice subiect imprimat, inclusiv email-urile trimise de catre SIAJ, pot fi modificate sau aduse la zi, in orice moment, fara un anunt prealabil. SIAJ nu va fi raspunzator sau responsabil pentru nici un fel de erori, schimbari, vanzari prioritare sau actualizarea informatiilor si poate oricand sa faca schimbari in baza de date, eliminari sau modificari ale produselor si serviciilor, fara un anunt prealabil.
Nu vom afisa preturi incorecte in mod intentionat si toate produsele sunt obiectul primei vanzari. Oricare dintre imagini, metal, descrieri ale produsului pot contine erori de publicare/afisare si vor fi schimbate fara un anunt prealabil.
SIAJ isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari asupra site-ului www.siaj.ro, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara in acest sens, vreo notificare prealabila catre utilizatori. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.