Bijuteria ta va fi pregatită de livrare în minim 3 zile lucrătoare

Diamante Cultivate în Laborator

Descoperă colecția noastră minunată de diamante crescute în laborator.

De ce Diamante Cultivate în Laborator?

Fără Exploatare Minieră

Diamantele cultivate în laborator
sunt o alegere responsabilă deoarece
nu necesită o exploatare minieră.

Frumusețe și Calitate

Diamantele cultivate de om au
aceeași compoziție fizică, chimică
și optică asemea celor exploatate
din mină.

Valoare

Diamantele cultivate în laborator
oferă o valoare excelentă,
la un preț mai mic în comparație
cu un diamant natural
de aceași mărime și calitate.

Ce Sunt Diamantele Făcute de Om?

Sunt diamante cultivate în laborator și nu există nicio diferență între un diamant care apare în mod natural și un diamant cultivat în laborator, cu excepția „originii”.

Cele mai respectate laboratoare de clasificare a diamantelor, Institutul Gemologic al Americii, HRD și Institutul Gemologic Internațional, furnizează rapoarte de clasificare a diamantelor care atestă faptul că diamantele cultivate în laborator sunt  exact la fel ca diamantele naturale.

siaj spinning diamond
inel de logodnă din aur alb de 18ktaa374 2

Cum se obține diamantul brut cultivat în laborator?

Diamantele brute cultivate în laborator sunt produse într-un mediu de laborator foarte bine controlat, în condiții care au fost proiectate astfel încât să aibă aceleași proprietăți cu cele dezvoltate adânc sub scoarța pământului.

Pornind de la o sămânță de diamant și o sursă externă de carbon (componenta moleculară cheie a diamantului), presiuni și temperaturi extreme sunt aplicate permițând sursei de carbon să crească sămânța de diamant atom cu atom, strat cu strat. Acest proces creează un diamant brut cultivat în laborator, ce va fi tăiat și șlefuit ca toate diamantele.

Cum ar trebui să numim acest nou tip de diamant?

FTC (Comisia Federală pentru Comerț din SUA) recomandă utilizarea termenului de ‹cultivat în laborator›. 
Consumatorul mediu asociază noțiunea de sintetic cu cea de fals și o identifică cu materiale precum Zirconia cubică sau Moissanit, ceea ce nu este cazul.
 
Cele 3 mari laboratoare internaționale de diamante GIA, HRD și IGI furnizează rapoarte de clasificare a diamantelor certificând faptul că este un diamant cu exact aceleași caracteristici optice, fizice și chimice ca și diamantele de mină, originea fiind singura diferență. Unul este cultivat la suprafață în timp ce celălalt este extras din subsol.
 
 
despre noi siaj 2
„Diamant cultivat în laborator” este un termen pe care consumatorul îl înțelege și nu are o problemă în a aface legătura cu un alt tip de diamant complet identic cu diamantul minat.

SIAJ oferă clienților săi diamante cultivate în laborator atât rotunde cât și în forme fanteziste.

Veţi găsi diamantele noastre în culorile D-M și claritate între IF și SI2. Oferim o varietate de dimensiuni variind de la 0.01ct până la mai mult de 2.00ct.

Diamantele sunt cultivate cu ajutorul a două procese

1.Metoda prin Presiune Ridicată, Temperatură Înaltă (HPHT)
Un diamant brut obținut în laborator prin metoda HPHT este cultivat dintr-o mică sămânță de diamant. Sămânța de diamant este plasată într-un mediu care conține carbon (componenta moleculară a diamantelor) și un lichid metalic care va ajuta carbonul să se stabilizeze în jurul semințelor de diamant. Atunci când se aplică presiunea şi temperaturile uriaşe, în condiţii extrem de controlate, seminţele mici de diamant încep să crească, atom cu atom, moleculă cu moleculă, emulând procesul din natură.
Temperatura utilizată este de 1500 de grade, care este aproape de punctul de topire a oțelului în timp ce presiunea utilizată este de 70 de bari, care este echivalentă cu presiunea Turnului Eiffel pus cu susul în jos pe vârful degetului dumneavoastră.
Întregul proces durează câteva săptămâni, diamantul brut rezultat este mai târziu tăiat și șlefuit ca orice alt diamant și în cele din urmă își găsește locul într-o bijuterie.
forme taieturi diamante siaj
diamante hpht
2.Metoda prin Depunere Chimică Din Vapori (CVD)

Un diamant brut produs în laborator este cultivat dintr-o placă (anod) de diamant. Odată ce se aplică presiune și căldură, elementele de carbon se detașează din gaze pentru a forma un nor de plasmă. Temperatura utilizată în acest proces este între 800-900 grade Celsius. Acest nor de plasmă detașează apoi elementele de carbon pe placa de diamant și în cele din urmă un diamant va crește strat cu strat.  În câteva săptămâni va fi gata și diamantul brut obținut va fi pregătit pentru urmatoarele procese, tăiere și lustruire, la fel ca orice alt diamant.

Diamante cultivate FAQ

Sunt o alternativă prietenoasă cu mediu a diamantelor naturale, nefiind nevoie de extragere minieră.  Nu există nicio diferență între un diamant minat – natural și un diamant cultivat în laborator, cu excepția „originii”.

Diamantele cultivate in laborator au aceeași compoziție fizică, chimică și optică, cu cele exploatate din mină, naturale.

Diamantele cultivate în laborator oferă același rezultat ca cele naturale dar la un preț mai accesibil. 

Diamantele SIAJ ce au un carataj de minim 0.30 sunt însoțite de rapoarte complete de clasificare emise de Institutul Gemologic Internațional (IGI), unul dintre cele mai importante laboratoare gemmologice din lume.