Bijuteria ta va fi pregatită de livrare în minim 3 zile lucrătoare

Ce este aurul?

Descoperă colecția noastră minunată de diamante crescute în laborator.

De ce Diamante Cultivate în Laborator?

Fără Exploatare Minieră

Diamantele cultivate în laborator
sunt o alegere responsabilă deoarece
nu necesită o exploatare minieră.

Frumusețe și Calitate

Diamantele cultivate de om au
aceeași compoziție fizică, chimică
și optică asemea celor exploatate
din mină.

Valoare

Diamantele cultivate în laborator
oferă o valoare excelentă,
la un preț mai mic în comparație
cu un diamant natural
de aceași mărime și calitate.

De ce aur?

Oamenii iubesc aurul de foarte mult timp, podoabele din aur preferate de faraonul egiptean
Tutankhamon (circa 1323 î.C.) diferă de cele purtate astăzi însă aurul este la fel de apreciat acum ca atunci.
Nu este de mirare faptul ca oamenii din antichitate au forjat aurul în bijuterii și structuri pentru a înfățișa statutul social și bogăția. Astăzi, aurul este o alegere foarte populară pentru inelele de logodnă, verighete și alte bijuterii fine.

despre noi siaj 1
despre noi siaj 2

Puritatea aurului

FTC (Comisia Federală pentru Comerț din SUA) recomandă utilizarea termenului de cultivat în laborator. 
Consumatorul mediu asociază noțiunea de sintetic cu cea de fals și o identifică cu materiale precum Zirconia cubică sau Moissanit, ceea ce nu este cazul.
Cele 3 mari laboratoare internaționale de diamante GIA, HRD și IGI furnizează rapoarte de clasificare a diamantelor certificând faptul că este un diamant cu exact aceleași caracteristici optice, fizice și chimice ca și diamantele de mină, originea fiind singura diferență. Unul este cultivat la suprafață în timp ce celălalt este extras din subsol.
„Diamant cultivat în laborator” este un termen pe care consumatorul îl înțelege și nu are o problemă în a aface legătura cu un alt tip de diamant complet identic cu diamantul minat.
SIAJ oferă clienților săi diamante cultivate în laborator atât rotunde cât și în forme fanteziste. Veţi găsi diamantele noastre în culorile D-M și claritate între IF și SI2. Oferim o varietate de dimensiuni variind de la 0.01ct până la mai mult de 2.00ct.
 

Culoarea aurului

Culoarea aurului pur este galben dar bijuteriile din aur sunt mereu compuse din aur si aliaj astfel culoarea lor este influentata de
– tipul metalelor din aliaj
– procentul fiecarui metal din aliaj
– metalele ce sunt prezente in mod frecvent in bijuterii sunt: zinc, cupru, nichel (in limitele impuse de UE), aluminiu, argint, platina si paladium.

Culorile pe care noi le folosim sunt: aur alb, aur galben si aur roz.

despre noi siaj 1
despre noi siaj 2

Culorea aurului

 

Ce este aurul galben?

Un amestec de aur pur cu argint, cupru si o mica urma de zinc, ce oferă bijuteriilor strălucire. Deși procentele fiecărui metal folosit pentru crearea aliajului variază, toate
formulele încep cu 75% aur pur pentru aur 18k și 58,5% pentru aur 14k.

Ce este aurul alb?

Pentru a oferi bijuteriilor din aur alb culoarea lor alb-argintie modernă, aurul este adesea aliat cu un amestec de nichel, sau paladiu și argint, plus alte aliaje de albire. Piesa este apoi placată (ceea ceînseamnă că este acoperită cu un strat de alt metal prețios) cu un element extrem de dur numit rodiu. În timp ce placarea cu rodiu este de uzură relativ lungă, poate fi necesară o replicare ocazională. Nu este neobișnuit după câțiva ani să vezi o bijuterie de culoare șampanie, în mod deosebit la baza inelului, pe exterior, unde suprafața este expusă uzurii mecanice cu alte suprafețe dure.
Acesta poate fi un semn că bijuteriile dvs. au nevoie de servisare pentru a restabili albul original. Vă recomandăm curățarea de rutină și întreținerea anuală. Vă rugăm să contactați experții noștri în bijuterii.

Ce este aurul roz?

Nuanța roz din aur este creată folosind un aliaj de cupru. Cu cât mai mult cupru este în aliaj, cu atât nuanța este mai roz. Aurul roz are aceeași cantitate de aur pur ca aurul galben sau aurul alb. Ceea ce diferă este raportul dintre alte metale care constituie procentul rămas din amestecul de aliaje. Aurul roz este o alegere frumoasă și unică pentru inelele de logodnă, iar apelul său modern-vintage a fost o tendință în ultimii ani.