Despre taierea diamantului
Descoperă colecția noastră minunată de diamante crescute în laborator.
Fără Exploatare Minieră
Diamantele cultivate în laborator
sunt o alegere responsabilă deoarece
nu necesită o exploatare minieră.
Frumusețe și Calitate
Diamantele cultivate de om au
aceeași compoziție fizică, chimică
și optică asemea celor exploatate
din mină.
Valoare
Diamantele cultivate în laborator
oferă o valoare excelentă,
la un preț mai mic în comparație
cu un diamant natural
de aceași mărime și calitate.
Ce este Taierea diamantului?
Tăierea unui diamant se referă la cât de bine sunt proporționate dimensiunile unui diamant și la modul în care aceste suprafețe sau fațete sunt poziționate facilitând strălucirea.
Dintre cei 4C (cut- tăietura, culoare, claritate, carate), tăierea are cea mai mare influență asupra frumuseții și scânteiei unui diamant. Chiar și un diamant cu un grad de claritate impecabil (fără incluziuni) poate părea sticlos sau plictisitor dacă tăierea este superficială sau adâncă. Prin urmare, atunci când stabiliți ce diamant să cumpărați, mergeți cu cea mai bună notă de tăiere.
Caracteristicile unui diamant bine tăiat sunt strălucirea superioară, focul și sclipirea.
Stralucirea se refera la reflectarea luminii albe.
Focul este dispersia luminii în culorile curcubeului.
Scintilația este jocul de contrast între zonele întunecate și cele luminoase.


Anatomia unui diamant
Tabel – Masa: Cea mai mare fațetă a unei pietre prețioase
Coroana: porțiunea superioară a unui diamant care se extinde de la brâu până la masă
Brâu: intersecția coroanei și pavilionului care definește circumferința unui diamant
Diametru: Măsurarea de pe o margine de brâu a unui diamant drept în partea opusă
Pavilion: porțiunea de jos a unui diamant, care se extinde de la brâu până la culet (varful de jos)
Culet: fațeta din vârful unei pietre prețioase.
Adâncime: înălțimea unei pietre prețioase măsurată de la culet la masă.